_(SENIOR) CONSULTANT ENERGIETRANSITIE

#Consultancy #thisiswhatwedo

40 uur / week

Rotterdam

3 - 10 jaar ervaring

Solliciteer direct >

Je toekomstige werkplek

World Trade Center / 22ste etage
Beursplein 37
3011 AA Rotterdam

Heb jij...

Net als wij veel ideeën om de wereld duurzamer en beter te maken? En wil je daadwerkelijk impact hebben in projecten waar vastgoed en energie bij elkaar komen? Dan biedt Fakton Consultancy jou een mooie kans!

Fakton Consultancy is…

Fakton Consultancy is al ruim 35 jaar de high-end consultant voor strategie-, ontwikkel- en investeringsvraagstukken in vastgoed en de gebouwde omgeving. Wij brengen overheid en markt succesvol bij elkaar in de spraakmakende projecten van Nederland. Wij integreren hierbij actuele ontwikkelingen zoals de energietransitie en nieuwe technieken zoals gebruik van big data en blockchain.  Wij combineren hoogwaardige vastgoedkennis, scherpe analyses en sterke proces skills met praktische executiekracht om ingewikkelde vastgoedopgaven tot een goed resultaat te regisseren. Dit doen wij vanuit ons moderne  en informele kantoor op de 22e verdieping van het WTC in Rotterdam.

Onze cultuur laat zich het beste beschrijven door begrippen als persoonlijk, innovatief, transparant, energiek, creatief, divers en klantgericht. In onze organisatie is veel ruimte voor ondernemerschap. Verantwoordelijkheid dragen begint al laag in de organisatie. Ontwikkeling en snelle groei van onze professionals staan centraal. Wij zijn daarbij trots op het feit dat wij een Great Place to Work zijn.

Naast onze mooie projecten doen we ook andere leuke dingen, zoals de jaarlijkse studiereis, kerstborrel, marathons lopen, ons een dag inzetten voor de maatschappij, de Sinterklaasviering en vrijdagmiddagborrels. De pool en tafeltennistafel wordt veel gebruikt.

Fakton Consultancy is één van de Service Lines van Fakton Holding. De overige drie Service Lines waarmee wij intensief samenwerken, betreffen Development, Capital en Executives. 

Energietransitie opgaven …

Wij realiseren de ambities van overheden en bedrijven in de context van de Nederlandse energietransitie. De energietransitie brengen wij een stap verder vanuit onze kernkwaliteiten structureren en verbinden; structureren van de businesscase en verbinden van partijen tot een duurzame overeenkomst. Wij noemen een aantal mooie opdrachten: Opzetten van de integrale energie exploitatie voor de partijen in de vastgoed- en energiewaardeketen: De integrale businesscase voor de energietransitie, transparant opgesplitst in opwekking, transport, levering en vastgoedaanpassingen;

 • Begeleiden van het traject naar warmtetransitieplannen voor gemeenten met woningcorporaties en netbeheerder;
 • Onderhandelen voor of tussen partijen naar een duurzame warmtedeal;
 • Verduurzamen van vastgoedportefeuilles: structureren van de businesscase, inzichtelijk maken van de benodigde maatregelen en wijziging in energieprestaties en verbinden van de portefeuille-eigenaar met de markt.

Wij zoeken een (senior) consultant, die:

 • 3 tot 10 jaar relevante werkervaring heeft in de energiemarkt en met enthousiasme zijn kennis wil verbinden aan de financieel-strategische vastgoed- en gebiedsontwikkelingsvraagstukken;
 • Op de hoogte is van actuele financiële kengetallen van duurzame energieconcepten en weet hoe hij deze actueel kan houden;
 • Thuis is in de energiemarkt, de aard van de verschillende partijen hierbinnen doorgrondt, weet waar hun belangen liggen en wat voor hun financiële haalbaarheid inhoudt.
 • Een ambitieuze instelling heeft, voor zichzelf uitdagende doelstellingen formuleert en voortdurend wil excelleren;
 • Analytisch scherp is en snel de kern kan halen uit vraagstukken; 
 • Uitgedaagd wordt door het oplossen van en adviseren over complexe inhoudelijke vraagstukken in teamverband;
 • Zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau kan en wil acteren;
 • Authentieke communicatieve vaardigheden heeft;
 • Beschikt over een hands-on mentaliteit;
 • Een academisch werk- en denkniveau heeft.

Wij bieden …

Een omgeving waarin ondernemerschap, ambitie, enthousiasme, jezelf ontwikkelen en spraakmakende projecten centraal staan. Je werkt met ambitieuze, hoogopgeleide collega’s, vaak in multidisciplinaire teams. Wij hebben passie voor ons vak en dagen elkaar uit om het beste uit onszelf te halen.
Bij Fakton staat professionele en persoonlijke ontwikkeling van iedere medewerker centraal; de mensen vormen immers de belangrijkste assets van het bedrijf. Doorgroeien van toptalent is een vanzelfsprekendheid. 

We bieden vanzelfsprekend arbeidsvoorwaarden die passen bij jouw ambitie en behoeften, zoals een goed salaris, een goede leaseregeling, een laptop, een iPhone, een bonusregeling en een pensioenregeling.  Elke drie jaar benchmarken wij onze arbeidsvoorwaarden om dit blijvend waar te maken.

Meer weten…

Neem dan vandaag nog contact op met Wouter van den Wildenberg voor een eerste kennismaking. Hij is bereikbaar via 06-15 96 29 76. Of stuur je CV met jouw motivatie naar hr@fakton.com. Voor meer informatie over Fakton kun je ook onze website raadplegen www.fakton.com.

Solliciteer direct >