Consultant Duurzame Energie & Vastgoed

#Energy #thisiswhatwedo

40 uur / week

Rotterdam

3 - 8 jaar ervaring

Solliciteer direct >

Je toekomstige werkplek

World Trade Center / 22ste etage
Beursplein 37
3011 AA Rotterdam

Heb jij...

Net als wij veel ideeën om de wereld duurzamer en beter te maken? En wil je daadwerkelijk impact hebben in projecten waar vastgoed, energie en circulariteit bij elkaar komen? Dan biedt Fakton Energy jou een mooie kans!

Fakton Energy

Fakton Energy is sinds 5 jaar een expertline binnen Fakton Consultancy. Consultancy is al ruim 35 jaar de high-end consultant is voor strategie-, ontwikkel- en investeringsvraagstukken in vastgoed en de gebouwde omgeving. Zij brengt daarbij overheid en markt succesvol bij elkaar in de spraakmakende projecten van Nederland. Fakton Energy heeft dit zelfde profiel voor de spraakmakende projecten in de energietransitie.

Wij structureren en verbinden: structureren van hoogwaardige businesscases van de hele energieketen (van opwek, transport, levering, vastgoedaanpassingen tot aan de effecten op de huurder) en vanuit hier verbinden van de energie- en vastgoedpartijen zoals de warmteleveranciers, de netbeheerders, de gemeenten, de vastgoedeigenaren (woningcorporaties, commerciële beleggers, VVE’s en particulieren), projectontwikkelaars en ontwikkelaars van duurzame warmte-oplossingen. Fakton Energy is een snel groeiend team dat nu uit 7 man bestaat van junior tot partner.

Wij combineren hoogwaardige vastgoedkennis, scherpe analyses en sterke proces skills met praktische executiekracht om deze ingewikkelde opgaven tot een goed resultaat te regisseren. Dit doen wij vanuit ons moderne en informele kantoor op de 22e verdieping van het WTC in Rotterdam.

Onze cultuur laat zich het beste beschrijven door begrippen als persoonlijk, innovatief, transparant, energiek, creatief, divers en klantgericht. In onze organisatie is veel ruimte voor ondernemerschap. Verantwoordelijkheid dragen begint al laag in de organisatie. Ontwikkeling en snelle groei van onze professionals staan centraal. Wij zijn daarbij trots op het feit dat wij een Great Place to Work zijn.

Naast onze mooie projecten doen we ook andere leuke dingen, zoals de jaarlijkse studiereis, kerstborrel, marathons lopen, ons een dag inzetten voor de maatschappij, de Sinterklaasviering en vrijdagmiddagborrels. Ook de pool- en tafeltennistafel wordt veel gebruikt.

Energietransitie opgaven

Een greep uit onze projecten:

 • Structureren van de businesscase van de uitbreiding van warmtenetten ten behoeve van de onderhandeling met de warmteleverancier. Dit deden wij onder meer in Amsterdam, Den Haag Zuidwest, Nijmegen Dukenburg, Schiedam Groenoord, Tilburg en Breda (Amercentrale).
 • Structureren van de integrale businesscase (financiën in relatie tot de energetische prestaties CO2, verbruik en opwek KWh, gasverbruik) voor de verduurzaming van de gemeentelijke vastgoedportefeuille van de gemeente Eindhoven en voorbereiden van een innovatieve marktbenadering.
 • Onderhandelen voor woningcorporaties en gemeenten om te komen tot een duurzame warmtedeal met de warmteleverancier (vertrouwelijke projecten).
 • Trekken van het proces voor de gemeente Den Haag met de woningcorporaties, de netbeheerder en enkele bewonersgroepen naar een strategisch energietransitieplan.

Wij zoeken een consultant, die:

 • 3 tot 8 jaar relevante werkervaring heeft in de energiemarkt en met enthousiasme zijn/haar kennis wil inzetten voor vraagstukken waar vastgoed en energie bij elkaar komen.
 • Thuis is in de energiemarkt, de aard van de verschillende partijen binnen die markt doorgrondt, weet waar hun belangen liggen en bij voorkeur wat voor hun financiële haalbaarheid inhoudt;
 • Op de hoogte is van actuele financiële en technische kengetallen van duurzame energieconcepten en weet hoe hij deze actueel kan houden;
 • Analytisch scherp is en snel de kern kan halen uit vraagstukken;
 • Uitgedaagd wordt door het oplossen van en adviseren over complexe inhoudelijke vraagstukken in teamverband;
 • Authentieke communicatieve vaardigheden heeft;
 • Een academisch werk- en denkniveau heeft.

Welke Werkzaamheden horen bij deze rol?

 • Kostenramingen en/of businesscases maken van warmte-oplossingen in de breedte, van collectieve warmtenetten met verschillende bronnen tot WKO’s en individuele oplossingen;
 • Adviseren over de best passende energie-oplossing per wijk en object, zowel voor bestaande bouw als nieuwbouw;
 • Inhoudelijk adviseren bij en opzetten van transitievisies warmte en wijkuitvoeringsplannen;
 • Inhoudelijk adviseren bij het opzetten van warmtekaarten op basis van big data;
 • Technisch-financieel adviseren bij onze overige projecten op het snijvlak van vastgoed en energie in de breedte (eigen ontwikkelingen, circulariteit, financieringsoplossingen);
 • Ondersteunen bij acquisities, marketinginspanningen en opdrachtmanagement, doorgroeiend naar autonomie hierin.

Wij bieden:

Een omgeving waarin ondernemerschap, ambitie, enthousiasme, jezelf ontwikkelen en spraakmakende projecten centraal staan. Je werkt met ambitieuze, hoogopgeleide collega’s, vaak in multidisciplinaire teams. Wij hebben passie voor ons vak en dagen elkaar uit om het beste uit onszelf te halen. Bij Fakton staat professionele en persoonlijke ontwikkeling van iedere medewerker centraal; de mensen vormen immers de belangrijkste assets van het bedrijf. Doorgroeien van toptalent is een vanzelfsprekendheid.

We bieden vanzelfsprekend arbeidsvoorwaarden die passen bij jouw ambitie en behoeften, zoals een goed salaris, een goede leaseregeling, een laptop, een iPhone, een bonusregeling en een pensioenregeling. Elke drie jaar benchmarken wij onze arbeidsvoorwaarden om dit blijvend waar te maken.

Meer weten?

Neem dan vandaag nog contact op met Jubbe van den Wildenberg voor een eerste kennismaking. Hij is bereikbaar via 06-55 17 52 56. Of stuur je CV met jouw motivatie naar jubbe.van.den.wildenberg@kwh-people.com. Meer informatie over Fakton vind je op onze website www.fakton.com.

Solliciteer direct >