Consultant Fakton Energy

#Energy #thisiswhatwedo

40 uur / week

Rotterdam

3 - 8 jaar ervaring

Solliciteer direct >

Je toekomstige werkplek

World Trade Center / 22ste etage
Beursplein 37
3011 AA Rotterdam

Wil jij...

Graag een impactvolle bijdrage leveren aan de energietransitie? Word je enthousiast van het adviseren over en het concreet maken van energietransitie vraagstukken (strategie, businesscases en het sluiten van duurzame deals) om in 2050 klaar te zijn? En krijg je energie van werken op het snijvlak van energie en vastgoed? Dan biedt Fakton Energy jou een prachtige kans!

Wat doen wij?

Fakton Energy is een zelfstandige onderneming binnen moederbedrijf Fakton en is inmiddels 7 jaar actief. Fakton is al 40 jaar de high-end consultant, ontwikkelaar en dealmaker voor strategie-, ontwikkel- en investeringsvraagstukken in vastgoed en de gebouwde omgeving. Zij brengt overheid en markt succesvol bij elkaar in de spraakmakende projecten van Nederland. Fakton Energy heeft dit profiel inmiddels verworven voor de spraakmakende projecten in de energietransitie.

Dit alles doen wij vanuit ons moderne en informele kantoor op de 22e verdieping van het WTC in Rotterdam.

Een greep uit onze opdrachten:

 • Strategische advisering van gemeenten, investeerders, woningcorporaties, projectontwikkelaars en warmtebedrijven over hun positionering en strategie op de warmtemarkt en over de marktordening, PPS, de wijze hoe deze op te tuigen.
 • Dealmaking voor woningcorporaties, gemeenten en/of warmteleveranties en/of netwerkbedrijven om te komen tot een duurzame warmtedeal tussen partijen.
 • Structureren van businesscases van warmtenetten en PV-projecten, gebruikslasten voor de eindgebruiker en benodigde investeringen in het vastgoed; Dit deden wij voor vele van de geplande en bestaande Nederlandse warmtenetten.
 • Verduurzamen van hele vastgoedportefeuilles van gemeenten en woningcorporaties: structureren van de benodigde maatregelen aan de hand van data, opstellen businesscase en opstellen marktstrategie.

Wat ga jij precies doen?

 • businesscases opstellen van warmte-oplossingen in de breedte, van collectieve warmtenetten met verschillende bronnen tot WKO’s en individuele oplossingen en van PV-projecten;
 • ondersteunen bij en doorgroeien naar een eindverantwoordelijke rol als opdrachtleider van onze advies- en regietrajecten. Adviseren over en regisseren van dealmakingstrajecten, selectieprocedures voor warmtepartijen, strategische advisering;
 • ondersteunen bij acquisities, marketinginspanningen en opdrachtmanagement, doorgroeiend naar een zelfstandige rol hierin.

Wij zoeken een ambitieuze kandidaat, die:

 • 3 tot 8 jaar relevante werkervaring heeft in de energiemarkt en bij voorkeur affiniteit heeft met vastgoed;
 • sterk ontwikkelde adviesvaardigheden heeft;
 • analytisch scherp is en snel de kern kan halen uit vraagstukken;
 • enthousiast wordt van het opstellen van businesscasemodellen en het aansturen van minder ervaren collega’s bij het opstellen daarvan;
 • het een mooie uitdaging vindt om in onze opdrachten de rol van opdrachtleider te pakken of zich hierin wil ontwikkelen;
 • bekend is met de duurzame energieconcepten in de gebouwde omgeving;
 • uitgedaagd wordt door het oplossen van en adviseren over complexe inhoudelijke vraagstukken in teamverband;
 • authentieke communicatieve vaardigheden heeft;
 • een academisch werk- en denkniveau heeft.

Wij bieden:

Een omgeving waarin ondernemerschap, ambitie, enthousiasme, jezelf ontwikkelen en spraakmakende projecten centraal staan. Je werkt met ambitieuze, hoogopgeleide collega’s, vaak in multidisciplinaire teams. Wij hebben passie voor ons vak en dagen elkaar uit om het beste uit onszelf te halen.

Bij Fakton staat professionele en persoonlijke ontwikkeling van iedere medewerker centraal; de mensen vormen immers de belangrijkste assets van het bedrijf. Doorgroeien van toptalent is een vanzelfsprekendheid. Wij zijn daarbij trots op het feit dat wij een Great Place to Work zijn.

Naast onze mooie projecten doen we ook andere leuke dingen, zoals de jaarlijkse studiereis, kerstborrel, marathons lopen, , de Sinterklaasviering en vrijdagmiddagborrels. Ook de pool- en tafeltennistafel worden veel gebruikt.

Vanzelfsprekend bieden wij arbeidsvoorwaarden die passen bij jouw ambitie en behoeften, zoals een marktconform salaris, een goede lease-autoregeling, een laptop, een iPhone, een bonusregeling en een pensioenregeling. Elke drie jaar benchmarken wij onze arbeidsvoorwaarden om dit blijvend

Interesse?

Stuur dan vandaag nog een e-mail met je CV en je motivatie aan Wouter van den Wildenberg voor een eerste kennismaking w.v.d.wildenberg@fakton.com. Meer informatie over Fakton Energy vind je hier.

Solliciteer direct >