Wouter Pullens
Afstudeerder

"Door de verscheidenheid aan opdrachten kan ik me breed oriënteren en ontwikkelen binnen de vastgoedsector"


Hi, ik ben Wouter en in februari 2019 ben ik begonnen met mijn afstudeerstage bij Fakton in Rotterdam. Ik werk hier zowel aan mijn thesis als aan verschillende vastgoed-consultancy opdrachten. Ik wilde graag bij een consultancy bedrijf aan de slag vanwege de diversiteit in opdrachten.

Welke type werk ik wil doen na mijn afstuderen weet ik nog niet, maar de verscheidenheid aan opdrachten geeft mij de kans om te ontdekken wat ik leuk vind en mij breed te oriënteren en ontwikkelen binnen de vastgoedsector. Ik koos specifiek voor Fakton, omdat het bedrijf erg open is, veel is mogelijk en ze dachten gelijk met mij mee bij het eerste gesprek. Daarnaast is er een goede sfeer op het kantoor. Ik voelde mij gelijk welkom en omdat het geen groot bedrijf is, ken je iedereen snel.

"Je staat zelf aan het roer van je agenda en je opdrachten."

Fakton is een bedrijf gericht op (financiële) vraagstukken in de stedelijke leefomgeving en op vastgoedorganisaties. Fakton heeft daarbij als doel om bij te dragen aan veerkrachtige steden en het creëren waarde voor de betrokken partijen. Ze hebben daarvoor verschillende ondernemingen: Capital, Consultancy, Valuation, Executives en Development. Ik ben zelf werkzaam voor Consultancy en ik krijg ook de kans mee te kijken bij de andere specialisaties wat mij veel leert over alles wat mogelijk is.

Als stagiair binnen Fakton kan ik na mijn afstuderen beginnen met een eenjarig traineeship, waarbij ik nog meer wegwijs wordt gemaakt in het werkveld waarin Fakton acteert. Na dat jaar kan je aan de slag als associate consultant, waarbinnen ook weer meerdere doorgroeimogelijkheden zijn. Tijdens mijn afstudeerstage kan ik al deelnemen aan de Fakton Academy, een belangrijk meerdaags opleidingsprogramma om alle ‘nieuwkomers’ snel wegwijs te maken binnen Fakton. Hierin komen zowel inhoud (vastgoed, financiële rekenkunde), markten als methodieken aan bod.

Ik loop fulltime stage, waarvan ik meestal 4 dagen in Rotterdam werk en een dag per week in een andere omgeving (op de universiteit, bibliotheek of gewoon thuis). Ik krijg hierbij alle vrijheid en vertrouwen om dit naar eigen voorkeur in te delen. Tijdens een werkweek staat mijn afstuderen centraal: Fakton denkt hier ook wekelijks in mee. Daarnaast werk ik mee aan diverse projecten. Dat kunnen kleine opdrachten van een dagdeel zijn tot opdrachten waar ik meerdere dagen bij betrokken ben. Ook hier mag ik zelf bepalen hoe ik het indeel. Ik houd mij bijvoorbeeld bezig met vastgoed portefeuille strategieën waarbij ik kijk naar waar en hoe concurrenten zich positioneren. Of gebied-scans waarbij ik analyseer wat de mogelijkheden en kansen zijn voor (her)ontwikkeling van een gebied of gebouw. En bijvoorbeeld een opdracht waar ik onderzoek hoe een gebouw of complex het beste verkocht zou kunnen worden. Ook neem ik deel aan verschillende trainingen en teambijeenkomsten binnen Fakton. Alles bij elkaar is het heel divers!

"Fakton werkt erg op vertrouwen en flexibiliteit."

Bij Fakton ervaar ik een sterk teamgevoel, iedereen is bezig een goed resultaat neer te zetten voor de opdrachtgevers. Er wordt samen overlegd en kennis gedeeld, maar ook informeler spreken mensen elkaar aan als ze even willen sparren. Fakton werkt erg op vertrouwen en flexibiliteit: je staat zelf aan het roer van je agenda en je opdrachten. Het is mede deze vrijheid in het werk wat ervoor zorgt dat ik het erg naar mijn zin heb bij Fakton. Het werkt voor mij goed om zelf de verhouding van afstuderen en meewerken te bepalen en zelf te mogen meedenken welke opdrachten ik uitdagend en passend vind bij mijn ontwikkeling als stagiair bij Fakton. Maar naast het werken, ook de sfeer binnen Fakton: de platte organisatiestructuur (iedereen is benaderbaar), de betrokkenheid van collega’s en natuurlijk ook de extra activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan de Fakton wintersport, jaarlijkse studiereis, lunchlezingen, wekelijkse borrels en wordt er samen gesport.

Samenvattend, Fakton is een bedrijf waar je als stagiair of starter jezelf goed kan ontwikkelen en veel kan leren van het brede vastgoedspectrum waarin Fakton acteert, in een fijne werksfeer.

Terug naar Home >