Kitty Wu
Fakton Valuation

Wat is #FaktonHappiness?


Sinds april 2016 is Kitty Wu werkzaam als taxateur in het team Fakton Consultancy/Valuation. Kitty geeft graag inzicht in een werkweek bij Fakton.

Wat zijn je voornaamste werkzaamheden?

Dat verschilt enorm. Ik houd mij met name bezig met waarderingsvraagstukken, zoals het taxeren/waarderen van ontwikkelopgaven- en vastgoedobjecten. Daarnaast ook met heel andere type opdrachten. Zo ben ik al bijna een jaar voor enkele dagen in de week bij de gemeente Rotterdam gedetacheerd om de ‘air rights’ dossiers op te pakken. Mijn kennis die ik bij Fakton heb opgedaan komt hier heel mooi van pas. Deze opdracht is een mooie combi van proces, inhoud en om te ervaren hoe het is om bij de klant te zitten.

Hoe ziet de gemiddelde werkdag eruit?

Hoe een gemiddelde werkdag eruit ziet verschilt heel erg. Zo moet ik de ene dag heel vroeg op, om een locatie te bekijken voor een waardering van een grootschalige gebiedsontwikkeling in Amersfoort. Na het bezichtigen van de locatie zoek ik een Regus-kantoor op om de rest van de dag te werken. Ik vertrek op tijd voor de files weer richting huis, en onderweg naar huis bel ik nog even met wat collega’s om af te stemmen voor andere projecten. Op een andere dag stap ik in de auto en rij richting Utrecht, waar wij met de rest van ons team onze wekelijkse meeting hebben. Hierbij blikken wij kort terug op lopende/afgeronde projecten, maar met name ook vooruit op nieuwe projecten, lopende offertes en bemensing van de nieuwe projectteams.
Na onze bespreking zoeken wij een werkplek op om ons bezig te houden met de meest uiteenlopende waarderingsopgaven. En zo heb ik binnenkort twee dagen in mijn agenda staan om een portefeuille zorgcomplexen te bekijken voor een taxatie. Kortom, geen dag is hetzelfde.

Hoe voorziet fakton in jouw persoonlijke ontwikkeling?

Het mooie bij Fakton is dat geen klus hetzelfde is. Persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling staan hoog in het vaandel bij Fakton. Je krijgt de mogelijkheid en ruimte om je binnen een project, dan wel binnen de organisatie persoonlijk te ontwikkelen. Zo worden je leerdoelen gekoppeld aan het type opdracht, zodat er daadwerkelijk wordt voorzien in deze doelen. 

Naast het werken aan projecten worden er interne en externe opleidingen aangeboden. Zo heb ik ook mijn taxateurspapieren behaald via Fakton. Daarnaast woon ik regelmatig lezingen en congressen bij om mijn kennis op peil te houden. De mogelijkheid om te blijven leren en te ontwikkelen is ook één van de redenen dat het zo leuk maakt bij Fakton. Het werk is uitdagend en nooit saai. 

Terug naar Home >