Marnix Uri
Consultant Fakton Consultancy

Bij Fakton heb jij een echte impact.


Sinds november 2017 is Marnix Uri (24 jaar) als trainee werkzaam in het team Fakton Consultancy. Tijdens het traineeship maak jij kennis met het werk als consultant, maar waar houdt een trainee bij Fakton zich dagelijks mee bezig? Marnix geeft een inkijkje in een gemiddelde dag uit het leven van een Faktoon.

“Op een gemiddelde dag stap ik tegen 8 uur in de auto richting kantoor Rotterdam. Op kantoor pak ik een kop koffie, open ik mijn laptop en ga aan de slag. Mijn werkzaamheden bestaan uit het onderhouden van klantcontact, het schrijven van een advies of het maken van een analyse in Excel. Het is leuk om zoveel verschillende dingen te doen, want geen dag is hierdoor hetzelfde.

Tegen lunchtijd speel ik een potje tafeltennis in onze skybar met een van mijn collega’s en schuif dan aan voor de lunch samen met het complete team. De collega’s waar ik het meeste informele contact mee heb zijn de wat jongere Faktonen. De directors en partners spreek ik wanneer het over projecten gaat.

’s Middags ben ik meestal buiten de deur, voor een voortgangsbespreking van een project, een acquisitie of een onderhandelingsgesprek. Hoe vaak ik buiten de deur ben, verschilt per week. Er zijn weken dat ik niet op kantoor kom en alleen maar bij de klant ben om samen te werken aan projecten. Maar het komt ook voor dat ik een aantal weken achter elkaar op kantoor zit. Saai? Zeker niet. Doordat ik veel in contact sta met de klant, merk ik echt wat voor impact ons werk heeft.

Aan het eind van de dag bel ik met mijn collega’s om bij te praten of met klanten om de laatste zaken voor een rapport of analyse af te stemmen. In mijn takenpakket heb ik ook een klein deel van de HR-portefeuille. Dit is vooral gericht op het werven van trainees, afstudeerders en stagiairs. De mogelijkheid om dit soort extra werkzaamheden op te pakken en de verantwoordelijkheid hiervoor te krijgen, staat ook in lijn met de kansen die Fakton biedt.

Fakton spoort mij aan om mij te ontwikkelen als professional en als persoon. Dit merk ik in mijn klussen en de verantwoordelijkheden die ik hierin krijg. Als trainee bij Fakton krijg jij geen zwembandjes om, maar kun jij direct een impact maken. Dat is uitdagend, maar ook heel leerzaam. Dat maakt Fakton voor mij uniek.”

Terug naar Home >